Wij bieden videomarketing

Bij videomarketing staat de conversie van (anonieme) kijker naar lead tot klant centraal. Vanuit je communicatiedoelstelling de juiste tactiek of campagne kiezen om meer leads te generen en omzet te verhogen. Meten is weten en sturen op rendement!

Onze videomarketing

Videomarketing wordt steeds belangrijker in de wereld van contentmarketing. Dat je film nodig hebt om je boodschap te communiceren en doelgroep te bereiken voelt logisch.
Maar hoe haal je rendement uit filmcontent? Met de dienstverlening videomarketing adviseren we over de inzet van film voor online campagnes en marketingtactieken.

Wat is videomarketing

De filosofie van SMASH Studios is altijd om de doelstelling van de organisatie behalen. Uit onderzoek blijkt vaak dat visuele content daar een enorme bijdrage aan kan leveren. Vanuit die gedachte zijn wij ons aanbod van filmproducties uit gaan breiden met videomarketing. Vanuit die strategie wordt de investering van de film(s) altijd terugverdiend. Dat kan bijvoorbeeld door het genereren van leads, het verhogen van conversies in webshops of het bieden van extra service waardoor klanttevredenheid wordt verhoogd.

Een strategie bepalen voordat je gaat beginnen is namelijk heel normaal. Vanuit je bedrijfsdoelen, planmatig en meetbaar naar resultaat. Vanuit contentmarketing kennen we de klantreis. Voor de inzet van film gebruiken we een vergelijkbare opzet. Dat noemen wij videomarketing.

Elke fase heeft een (conversie)doel, boodschap, kanaal, en call-to-action om de interactie met de kijker te definiëren. Zo is een veelvoorkomende tactiek het gebruik van een teaser op social media om de (anonieme) doelgroep te bereiken. Als filmproducent gaat onze videomarketing verder dan alleen publiceren op social media. Dat verschil is goed merkbaar.

Soorten videomarketing

Campagnematige inzet van film is vaak de eerste stap. Via een advertentie op social media om het werven van nieuwe klanten een boost te geven. Of via e-mailmarketing verkoop aan bestaande klanten stimuleren. Om op structurele wijze meer resultaat te behalen, bieden we advies, licenties en implementatie op het gebied van marketing automation.

Voor wie

De marketingprofessionals binnen het MKB hebben een uitdaging. De ontwikkelingen op het gebied van social media gaan hard. En de impact hiervan op je doelgroep neemt steeds verder toe. Bovendien gaat de digitale revolutie verder. Gebruikersdata en intelligente marketing automation platformen spelen een cruciale rol bij leadgeneratie en klantbehoud.
We zijn er voor de marketingteams die online rendement willen hebben en geloven in de kracht van data.

Wat levert het op

De combinatie van videomarketing & marketing automation zorgt voor hogere conversie terwijl het de marketingafdeling minder tijd kost. Door onze data gedreven aanpak creëren we overzicht en aansluitend inzicht. Communicatie wordt persoonlijk en de interactie met je content en kanalen meetbaar. We gaan samen voor kleine stappen die leiden tot betere campagnes en uiteindelijk beter bedrijfsresultaat.

Video marketing in 7 stappen

  • Identificeer marketingdoelstelling
  • Bepaal de KPI’s (o.a. budget)
  • Bepaal de tactiek en/of definieer de campagne
  • Welk type content (per doelgroep)
  • Welke kanalen
  • Creëer contentkalender (en publiceer)
  • Rapporteer en Analyseer

Onze aanpak

Samen met onze klanten hebben we gezien en gemeten wat werkt en wat niet bij de inzet van film. Graag delen we deze best practices en adviseren bij de inzet van filmproducties.

Onze benadering van videomarketing is gebaseerd op de onderdelen strategie & plan, platform & technologie, content en gebruikersdata.

Campagnevoering
Wil je beginnen met een online campagne? Gesponsord of organisch waarbij we meedenken in het bereiken van het publiek tot aan het krijgen van de e-mailgegevens?