Wij helpen personeel werven

Zoekt jouw organisatie personeel? SMASH Studios is dé specialist op het gebied van Employer Branding. Veel relaties zijn geholpen met visuele content in de vorm van fotografie, films en grafische vormgeving. Dat in combinatie met de juiste strategie en campagnevoering heeft geresulteerd in veel nieuwe medewerkers voor verschillende opdrachtgevers. En dat alles doen we onder één dak bij SMASH Studios.

Het ontstaan van Employer Branding

Deze dienst is ontstaan door één van de grootste problemen waar veel bedrijven tegenwoordig mee kampen: personeelstekort. Veel van onze opdrachtgevers hebben gemerkt dat een vacature uitzetten niet meer genoeg is. Bij SMASH werd vaak de vraag neergelegd of wij konden helpen door middel van visuele content. Wij merkten dat het produceren van goede content belangrijk is, maar het inzetten van deze content is minstens zo belangrijk. En zo is de dienst Employer Branding ontstaan. Hét resultaat van goede content in combinatie met een gedegen marketingstrategie voor het werven van personeel. Inmiddels wordt deze afdeling gerund door een team van ervaren professionals bij SMASH Studios.

Hoe werkt het?

Wanneer een opdrachtgever SMASH Studios benadert, wordt er vaak een videocall of fysieke afspraak gepland. We gaan verschillende zaken inventariseren. Wat wordt er al gedaan aan employer branding? Hoe wordt momenteel personeel geworven? Waarom werkt het huidige personeel bij hen? Wat maakt het werven van personeel lastig? Zo zijn er nog een aantal vragen waardoor we goed kunnen bepalen wat nodig is.

Het kan zijn dat we alleen content moeten maken in de vorm van foto’s of films. Onze creatieve afdeling gaat dan aan de slag met een script voor content die past bij de identiteit en imago van de organisatie. Daar kan veel humor in zitten, of juist heel zakelijk. Daar gaan we naar op zoek. De hr-professional van de opdrachtgever zet dan zelf de content in.

Strategie en/of Campagne?

Vaak blijkt uit een gesprek dat de opdrachtgever iets meer hulp nodig heeft dan alleen content. En dat begrijpen we. Samen gaan we in gesprek en bepalen we de juiste koers. We gaan kijken waar de doelgroep zich bevindt en hoe en wanneer we die op de juiste manier kunnen bereiken. Hier zie je de chemie tussen onze marketingprofessionals en onze contentmakers samenkomen. Uiteindelijk ontstaat er een campagneplan. Deze kan de opdrachtgever zelf uitvoeren als ze de expertise in huis hebben, maar dit kan ook volledig door SMASH Studios gedaan worden.

We meten elke klik en kijker waardoor campagnes zeer accuraat kunnen worden gestuurd, zodat het uiteindelijke doel wordt bereikt: de sollicitatie!

Zowel in de zorgsector, agrarische sector, retail, ict, bouw, onderwijs, maakindustie en transsportwereld zijn al veel medewerkers geworven door onze creatieve concepten, strategieën en campagnes en daar zijn we heel erg trots op!